Budi dio naše mreže

Diktatura predsjednika Daniela Ortege i njegove supruge, potpredsjednice Rosario Murillo, poništila je pravni status Radio María Nicaragua zajedno sa statusom nekoliko evangeličkih crkava.

/ mdj

Odluka je detaljno opisana u sporazumu br. 34-2024-OSFL, koji je potpisala ministrica unutarnjih poslova María Amelia Coronel Kinlock i koji je objavljen 9. srpnja u službenim vladinim novinama La Gaceta, donosi CNA.

Uz Radio Mariju, u obavijesti su također imenovani Udruga Kuća molitve Kršćanske crkve Princa mira, Udruga evanđeoskih crkava Nikaragve Jacob’s Well, Apostolska služba Pentecost Prophetic Fire Association i osam drugih institucija.

Ministarski sporazum navodi da te organizacije nisu podnijele “za razdoblja od 2 do 26 godina svoja financijska izvješća” s “detaljnim pregledom prihoda i rashoda”, što ometa “regulaciju i nadzor” Glavne uprave za registraciju Ministarstva unutarnjih poslova.

Obavijest u La Gaceti također navodi da će vlasništvo nad imovinom svih navedenih organizacija prijeći na vladu Nikaragve, što je mjera koju diktatura obično poduzima kada odluči oduzeti pravni status neprofitne institucije. Radio María Nicaragua je 11. travnja ranije izvijestila da su njegovi bankovni računi u Banco de la Producción, gdje se donacije primaju u dolarima i kordobi, nacionalnoj valuti, zamrznuti.U objavi X, bivši veleposlanik Nikaragve pri Organizaciji američkih država, Arturo McFields Yescas, osudio je “najnoviji napad režima na Crkvu”.

“Računi Radio Marije su zamrznuti, program im je izmijenjen, praćeni su, maltretirani i konačno su danas ukinuli svoj pravni status. Sotonistička diktatura Nikaragve nasmrt mrzi Crkvu,” izjavio je McFields Yescas.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja