Budi dio naše mreže

"Pokaži nam, Gospodine, stazu pravila svojih! Pokaži nam i danas da nas ljubiš! Pokaži nam da i u ovom vremenu, i u ovom trenutku, ti upravljaš tijekom ljudske povijesti. Pokaži nam da si i danas Ti jedina i živa Istina!", piše fra Antonio Musa.

/ im

‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ pripremio je za Radiopostaju Mir Međugorje fra Antonio Musa, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije, koji je župnik Župe svetog Jeronima u Chicagu i ravnatelj Hrvatskog etničkog instituta. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

U misnim čitanjima današnjega dana čitamo ove retke iz Svetoga Pisma:

Pokaži mi, Gospodine, stazu pravila svojih,
i ja ću je čuvati do kraja.
Pouči me da se tvoga držim Zakona,
i čuvat ću ga svim srcem.
Uputi me stazom svojih zapovijedi,
jer ja u njoj uživam.

Za Isusa Krista se isplati živjeti, za njegovo evanđelje se isplati žrtvovati, na njegovu ljubav valja nam ljubavlju odgovoriti. On nam je pokazao stazu pravila svojih, darovao nam svoj Zakon i svoje Zapovijedi pa s psalmistom i mi kličemo: čuvat ću ih svim srcem!

Veliki hrvatski teolog i duhovni pisac fra Tomislav Janko Šagi-Bunić na jednom je mjestu zapisao: „Mrtvih je istina mnogo, ali samo je jedna Živa Istina, a to je Isus Krist.“ Kako je lijepo, dragi prijatelji, znati da pripadamo Bogu koji je u isto vrijeme živ i istinit.

Život smo zamijenili životarenjem i preživljavanjem; istinu smo žrtvovali poradi poluistina, lažnih ideja, običnih pretvaranja te trčanja za lajkovima i odobravanjem masa.

Prečesto u naše vrijeme upravo ove dvije dimenzije – životnost i istinitost – trpe. Život smo zamijenili životarenjem i preživljavanjem; istinu smo žrtvovali poradi poluistina, lažnih ideja, običnih pretvaranja te trčanja za lajkovima i odobravanjem masa. A Bog za nas otpočetka ima drugačiji plan. Bog nam želi darovati život u punini, život u istini, onoj temeljnoj istini da smo njegova ljubljena djeca. Na ovo nas podsjeća i glas Kraljice Mira koja poput prave majke svaku svoju opomenu započinje riječima: Dječice!

Pokaži nam da si i danas Ti jedina i živa Istina!

Pokaži nam, Gospodine, stazu pravila svojih! Pokaži nam i danas da nas ljubiš! Pokaži nam da i u ovom vremenu, i u ovom trenutku, ti upravljaš tijekom ljudske povijesti. Pokaži nam da si i danas Ti jedina i živa Istina! Po zagovoru Kraljice Mira otvori nam srca da te prepoznamo, prihvatimo i u istini zaživimo tvoje zapovijedi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja