Budi dio naše mreže

U crkvi Presvetoga srca Isusova u Londonu misu za domovinu na Presveto Trojstvo predslavio je fra Ljubomir Šimunović, voditelj Hrvatske katoličke misije London.

/ mdj

Fra Ljubomir je u propovijedi  istaknuo kako „svaki put kad na sebe stavimo znak križa, ispovijedamo vjeru u Presveto Trojstvo, Boga Oca, Sina i Duha Svetoga. Molimo se za domovinu, ali i zahvaljujemo na domovini. Zahvalnost je lijek i protuotrov ljutnji i ogorčenosti. Zahvaljujemo Bogu na domovini, slobodi i darovanim nam prigodama. Molimo za one koji su u domovini i one koji su izvan nje. Zajedništvo je poput zraka i krvi potrebnih za život. Molimo za zajedništvo u našemu narodu, domovini i iseljeništvu. Presveto Trojstvo, blagoslovi nas i našu domovinu ljubavlju, milošću i zajedništvom“.

Hrvatskom himnom “Lijepa Naša” pozdravljena je domovina, a prisutnima se nakon mise obratio Davor Ljubanović, izvanredni otpravnik poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini koji je čestitao nadolazeći Dan državnosti Republike Hrvatske, donosi dijaspora.hr.

Misi je prisustvovao i Zoran Dražić, kapetan fregate i predstavnik Hrvatske ratne mornarice u mornaričkome zapovjedništvu NATO saveza.

Ljepoti slavlja pridonio je zbor mladih HKM-a London pod vodstvom Terezije Štimec. Oni su nakon mise održali prigodni koncert pod nazivom Neka cijeli ovaj svijet u koji je uvela Antea Marinović, donedavna zaposlenica vatikanskoga Dikasterija za komunikaciju . Program je uključivao izvedbe pjesama Bože, Tebi pjevam jaLocus IsteReci, MarijoOči u očiŽivot cvijeća u klavirskoj izvedbi solista Zvjezdana Vojvodića, Santo te Neka cijeli ovaj svijet. U zboru, pod vodstvom Terezije Štimec, pjevali su Gabriela Lučić, Karla Vuina, Ana Ercegović, Zvjezdan Vojvodić, Ninoslav Bosančić, Roman Kos i Antun Razum.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja