Budi dio naše mreže

Molitvena nakana pape Franje za mjesec svibanj je za formaciju redovnika i redovnica te sjemeništaraca. “Svako je zvanje 'nebrušeni dijamant' koji treba brusiti, obrađivati, oblikovati sa svih strana”, rekao je papa u videu objavljenom 30. travnja.

/ mk

„Dobar svećenik, sestra ili časna sestra prije svega mora biti muškarac, žena koja je formirana, oblikovana milošću Gospodnjom, osoba koja je svjesna vlastitih ograničenja i voljna živjeti životom molitve, predanog svjedočenja Evanđelja“, rekao je i dodao: „Počevši od sjemeništa i novicijata, njihova se priprema mora razvijati cjelovito, u izravnom dodiru sa životima drugih ljudi. Ovo je bitno.”

Sveti je Otac istaknuo kako „formacija ne prestaje u određenom trenutku, nego se nastavlja kroz cijeli život, integrirajući osobu intelektualno, ljudski, afektivno, duhovno“.

“Također postoji priprema za život u zajednici — život u zajednici tako obogaćuje, iako ponekad može biti težak. Zajednički život nije isto što i život u zajednici.”

Završio je molitvom: „Pomolimo se da redovnici, redovnice i sjemeništarci rastu na vlastitom putu zvanja kroz ljudsku, pastoralnu, duhovnu i zajedničku formaciju koja ih vodi da budu vjerodostojni svjedoci Evanđelja.“

Molitveni video pape Franje promovira Papina svjetska molitvena mreža, koja podiže svijest o mjesečnim papinim molitvenim nakanama, donosi CNA.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja