Budi dio naše mreže

Na današnji dan prije 5 godina, 7. studenog 2018., započela je s radom mrežna stranica Hrvatska katolička mreža kao dio krovne medijske organizacije Hrvatske biskupske konferencije pod nazivom Hrvatska katolička mreža u sklopu koje se još nalaze Hrvatski katolički radio i Informativna katolička agencija.

/ mk

Portal je svoje novo ruho zadobio 2020. godine, a na našoj mrežnoj stranici već pet godina možete pronaći vijesti nadahnute Istinom i dobrom.

Hrvatska katolička mreža ojačala je svoju prisutnost i na internetu te danas ima značajnu online prisutnost na popularnim društvenim mrežama YoutubeuFacebooku, X-u (Twitteru)Instagramu.

Kad smo počeli s radom prije pet godina, nismo mogli niti zamisliti da ćemo u tako kratkom roku postići ovakvu vidljivost i rezultate čitanosti. To je bila samo potvrda cilja s kojim smo krenuli, a to je ponuditi našim čitateljima ne samo evangelizaciju već i katehizaciju

U radu mrežne stranice HKM sudjeluju novinari Hrvatske katoličke mreže na čelu koje stoji v.d. ravnatelja HKM-a vlč. doc. dr. sc. Krunoslav Novak, a pod uredničkom palicom Siniše Kovačića.

“Kad smo počeli s radom prije pet godina, nismo mogli niti zamisliti da ćemo u tako kratkom roku postići ovakvu vidljivost i rezultate čitanosti. To je bila samo potvrda cilja s kojim smo krenuli, a to je ponuditi našim čitateljima ne samo evangelizaciju već i katehizaciju. Tim smjerom nastavit ćemo i dalje”, poručio je glavni urednik HKM-a dr. sc. Siniša Kovačić.

Na našoj stranici vas izvještavamo o životu Crkve u cjelini. Donosimo vam vijesti i o ostalim događanjima u Hrvatskoj i svijetu s posebnim naglaskom na onim vijestima koje su poticajne te na dobrobit ljudske zajednice. Isto tako, donosimo vam promišljanja o temama koje su potrebne promišljanja i propitkivanja radi formiranja ispravnog stava.

Naši čitatelji imaju puno povjerenje u sadržaj koji donosimo jer imamo autoritet medija Hrvatske biskupske konferencije. A mi se trudimo svakog dana to povjerenje opravdati kvalitetnim, autentičnim i istinitim sadržajem

Na svojim platformama nastojimo pružiti podršku svim mladima koji u Crkvi djeluju, bendovima i izvođačima duhovne glazbe, ali i svima ostalima koji na bilo kojem području vrše poslanje Crkve u naviještanju Radosne vijesti i širenju dobra i istine.

“Trudimo se evangelizirati s jedne strane, a s druge i katehizirati odnosno poučiti naše čitatelje o istinama katoličke vjere. Naši čitatelji zahvalni su na toj prilici i imaju puno povjerenje u sadržaj koji donosimo jer imamo autoritet medija Hrvatske biskupske konferencije. A mi se trudimo svakog dana to povjerenje opravdati kvalitetnim, autentičnim i istinitim sadržajem”, poručila je urednica online sadržaja HKM-a Diana Tikvić.

Podaci pokazuju kako naša publika voli čitati tekstove portala koji donose molitvu i krunice, a donosimo vam i deset najčitanijih tekstova u posljednjih godinu dana:

Započnite devetnicu svetoj Riti – zaštitnici bespomoćnih i beznadnih slučajeva

Treba vam brza pomoć? Zavapite Gospi Brze pomoći!

Kategorija – svetac dana

Preminuo je Tihomir, čovjek koji je uvijek bio spreman pomoći

Započnite devetnicu Velikoj Gospi

Za dobru ispovijed važna je dobra priprava! Donosimo ispit savjesti koji vam u tome može pomoći!

Može li pravoslavna vjernica biti kuma na krizmi?

Znate li zašto se plaćaju 33 misne nakane nakon nečije smrti i zašto baš 33?

Za ovu molitvu svetom Antunu kaže se da “nikad nije bila bez ploda”

Svećenici kažu da je ovo najveća i najgora zamka zloga u životu vjernika

Hvala vam što ste s nama!

Ako imate prijedlog, pohvalu ili kritiku, slobodno nam pišite na portal@hkm.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja