Budi dio naše mreže

Susret duhovnih zvanja posuškoga kraja, 24. u nizu, održan je u srijedu, 27. srpnja. Zajedništvo svećenika, redovnika, redovnica, bogoslova i kandidatica započelo je ulaznom procesijom u kriptu posuške crkve.

/ im

Riječi pozdrava i dobrodošlice uputili su: u ime duhovnih zvanja fra Ivan Landeka – Brko te posuški župnik fra Mladen Vukšić, prenosi Katolički tjednik Nedjelja ba.

Svetu misu je predslavio zlatomisnik fra Ante Penava, a prigodnu propovijed izrekao je također zlatomisnik fra Veselko Grubišić. U slavlje su uključene i dvije časne sestre koje obilježavaju 50 godina redovničkih zavjeta: s. Anđelina Ćesić i s. Mila Begić.

Pjevanje na svetoj misi su animirali posuški framaši. Nakon misnoga slavlja nazočni su se zadržali u druženju s prisutnim vjernicima. Potom su duhovna zvanja pohodili Mesnu industriju Šišović i vidjeli kako teče obrada mesa i proces stvaranja proizvoda.

U drugome dijelu dana, uz šetnju i pjesmu, imali su ručak u Bosiljni ponad Rakitna, a sve je završilo plenumom i blagoslovom.

Specifični su podaci kako je u posuškom kraju posljednjih godina došlo do ‘procvata’ duhovnih zvanja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja