Budi dio naše mreže

U 86. godini života u splitskoj bolnici u utorak je preminuo novinar Ivica Luetić, dugogodišnji i neumorni suradnik Hrvatskog katoličkog radija, Informativne katoličke agencije i Glasa Koncila te mnogih drugih novina i portala.

/ mb

Neumoran kao novinar i uvijek srdačan u nastupu, Ivica Luetić desetak je godina bio suradnik Redakcije kulture Hrvatskoga katoličkog radija, a kulturna događanja u Splitu pratio je i za Glas Koncila. Gotovo da se može reći da nije bilo važnijeg kulturnog događaja u Splitu o kojem nije izvještavao. Svoja zapažanja zapisivao je desetljećima, sve do svoje smrti. Tijekom Domovinskog rata, pišući za Glas Slavonije, istaknuo se profesionalnim izvještavanjem o brojnim bojišnicama.

Rođen je 23. travnja 1933. u Skoplju, a podrijetlom je iz Župe Biokovske. Novinarstvom se bavio od 1961. godine. Bio je član Društva hrvatskih katoličkih novinara, a osim s HKR-om, IKA-om i Glasom Koncila, kao stalni i povremeni suradnik pisao je u Fokusu, Sportskim novostima, Zadrugaru, Vikendu, Večernjim novostima, Glasu Slavonije, Hrvatskom slovu…

Ivica Luetić bio je jedan od najstarijih aktivnih terenskih novinara u Hrvatskoj, koji je za svoj rad 2012. godine dobio osobnu godišnju nagradu Splitsko-dalmatinske županije, a 2017. godine Nagradu za životno djelo koja se dodjeljuje u povodu Dana grada Splita i blagdana sv. Dujma. Nagrada mu je dodijeljena za dugogodišnji rad u novinarstvu, a posebno za doprinos promicanju kulture, religije i drugih društvenih zbivanja.

Nagradu za životno djelo Ivica Luetić je darovao supruzi Ankici, jer je ona, kazao je tada, to najviše zaslužila. “Trebate imati podršku u kući i ja joj javno dodjeljujem ovu nagradu”, rekao je tom prigodom. U novinarstvu je najvažnijom smatrao objektivnost. “Nažalost, sve je toga manje. Raduje me to što sve moje godine rada u novinarstvu nisam dobio ni jednu pritužbu, ni jedan demant ili sudski proces”, rekao je Ivica Luetić, uvijek rado viđen gost mnogih događaja u Splitu i njegovoj okolici.

Posljednji ispraćaj dragog kolege i suradnika bit će u četvrtak, 14. ožujka u 14 i 30 na splitskom groblju Lovrinac.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja