Budi dio naše mreže

Zajednica Korablja Arka ove subote organizira sajam rabljenih stvari na kojem će građani moći kupiti očuvanu odjeću i obuću za djecu i odrasle, igračke, knjige, posuđe i ostale kućne potrepštine. Sajam se održava 13. godinu zaredom i humanitarnog je karaktera.

/ im

“Zagrepčani rado posjećuju sajam jer im pruža priliku naći poneki zanimljiv vintage predmet, a ujedno učiniti dobro djelo. Sajam je poseban po tome što u njegovoj organizaciji sudjeluju osobe s intelektualnim teškoćama, članovi zajednice Korablja Arka zajedno s volonterima, prijateljima zajednice. Sajam je i mjesto gdje se ljudi dobre volje susreću, upoznaju jedni druge. Posjetitelji vole kad ih na ulazu na sajam dočeka osoba s intelektualnim teškoćama s velikim osmijehom i raširenim
rukama”, istaknuli su organizatori.

Voditelj zajednice Korablja Arka, Miron Perić, napomenuo je i da je “sajam važan i našim sugrađanima slabijeg materijalnog stanja, jer mogu kupiti pokoju stvar za male novce. U lijepom sjećanju ostala nam je jedna naša sugrađanka koja je na jednom od sajmova odabrala samo jednu stvar a u zamjenu ostavila dosta novaca. Kad joj je sugerirano da odabere još stvari ako želi, gospođa je podijelila svoju priču: ‘Godinama sam za malo novaca oblačila i sebe i djecu na vašem sajmu. Bila sam bez posla i imali smo male prihode. Već neko vrijeme imam posao i financijski bolje stojim, i zato vam se želim odužiti.'”

Sajam će se održati u subotu, 30. travnja 2022. od 10 do 16h u prostorijama samostana bl. Augustina Kažotića, u Ivanićgradskoj 71 u Zagrebu. Građani koji žele donirati stvari za sajam mole se da to učine u petak između 17 i 20h, na adresi Ivanićgradska 71 (prostorije ispod samostana).

O udruzi Korablja-Arka:

Korablja Arka (korablja-arka.hr) zajednica je čije srce čine osobe s intelektualnim teškoćama, uz stručno osoblje, volontere i podupiratelje. Postoji kako bi osobama s intelektualnim teškoćama pružila sigurno okruženje u kojem mogu razvijati svoje talente, bez obzira na teškoće koje imaju. Djeluje u istočnom dijelu grada Zagreba, a želi pomoći osobama s intelektualnim teškoćama koje su najčešće na margini društva da postanu ravnopravni članovi lokalne zajednice, da ju aktivno mijenjaju i preobražavaju (korablja-arka.hr). Članica je L’Arche International (www.larche.org), mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu.

Arkini programi izrasli su iz potreba osoba s intelektualnim teškoćama koje dugo vremena nisu bile uključene u redovite rehabilitacijske programe.

Popis programa koje udruga provodi:

Multidisciplinarni tim za zaštitu mentalnog zdravlja osoba s intelektualnim teškoćama

Mobilni tim – Savjetovanje i pomaganje osobama s intelektualnim teškoćama i članovima njihovih obitelji – Psihosocijalna podrška

Poludnevni boravak – Korabljina radionica

M’Arka – brand proizvoda iz Korabljine radionice, te odjevnih predmeta i dodataka

Vikend-programi – stjecanje vještina za samostalan život

Izdavaštvo: Edukativna slikovnica “Priča o Vedranu”

Radionice o toleranciji za školsku djecu

Volontiranje osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici: Korabljin sajam rabljenih stvari, javna događanja, prodajne izložbe, posjete izoliranim članovima

“Pozivamo Vas da najavite sajam u Vašim medijima kao i da popratite samo događanje. Unaprijed Vam zahvaljujemo na podršci! Bez nje, naše djelovanje ne bi doprlo do toliko građana”, zaključili su.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja