Budi dio naše mreže

Gospodin je predao ovu pobožnost kao “znak posljednjim vremenima” službenici Božjoj Majci Sofiji Pauli Tajber. Svaki bi si vjernik trebao postaviti pitanje: “Koliko ja znam o Duši svoga Spasitelja i Otkupitelja?"

/ md

Pobožnost štovanja Duše Kristove, koju je Isus dao službenici Božjoj Sofiji Pauli Tajber, lijek je za današnje rastuće negiranje postojanja ljudske duše, njezin natprirodan život kao i zagrobni život općenito, piše ružarij.com. Svaki bi si vjernik trebao postaviti pitanje: “Koliko ja znam o Duši svoga Spasitelja i Otkupitelja?”

Gospodin je predao ovu pobožnost kao “znak posljednjim vremenima” službenici Božjoj Majci Sofiji Pauli Tajber.

Nebeski Otac joj je pokazao svu vrijednost ljudske duše, obdarivši njome svojega Sina u otajstvu utjelovljenja i dajući ga za spasenje ljudi. Krist kao Bogočovjek posjeduje najljepšu od svih ljudskih duša i želi nas oblikovati na svoju sliku. Svojom Dušom Krist želi skrenuti pažnju na to da je svaki čovjek urešen dušom koja je dragocjena i važna te da je Isus dao svoju božansku Dušu za otkupljenje ljudskih duša.

Uzmi, zato, Dušu moju, moja najdraža zaručnice. Ona je tvoje vlasništvo, čuvaj Je i objavi Je, po sebi, čitavome svijetu!

Gospodin Isus Krist uputio je službenici Božjoj Pauli Sofiji Tajber slijedeće riječi: “Tebi predajem zadatak da se predaš djelu štovanja moje blagoslovljene Duše i stvaranja njezinoga reda. Dajem ti punu moć djelovanja i u tvoje ruke stavljam odgovornost za to djelo do kraja svijeta! Zauvijek! Uzmi, zato, Dušu moju, moja najdraža zaručnice. Ona je tvoje vlasništvo, čuvaj Je i objavi Je, po sebi, čitavome svijetu!” – stoji na facebook stranici Pobožnost Duši Kristovoj.

Službenica Božja Paula Sofija Tajber godine 1919. imala je viziju u kojoj je vidjela Isusa Krista cijeloga u sjaju, koja isijava zrakama svjetlosti i svega u radosti.  “Vidjevši Isusa, tako prekrasnoga preda mnom, učinilo mi se da je apsurdno da On, tako velik i istinit u ljepoti i u moći, Krist, Vladar i Bog, želi da ja budem njegova zaručnica? Je li to zaista moguće?!”

Nakon tih riječi učinilo mi se da je Isus kada mi je dao svoju Dušu, istovremeno uzeo moju

“Nakon tih riječi učinilo mi se da je Isus kada mi je dao svoju Dušu, istovremeno uzeo moju. Mislila sam da umirem! Ubrzo sam se vratila u normalno stanje, a ljudi u crkvi su mi još uvijek izgledali kao mrtvi, iako su živjeli, a Isus, sam Isus, živio je u meni. Više nije stajao na oltaru.”

Slika Duše Kristove

Slika Milosrdnoga Isusa svjetski je poznato djelo krakovskoga slikara Adolfa Hyłe, ali malo tko zna da je taj umjetnik naslikao još jednu sliku koja pred našim očima postaje sve slavnija zbog prekrasnih ozdravljenja i drugih, osobito duhovnih milosti. To je slika »Gospodina Isusa koji isijava Svjetlošću« koju se popularno naziva i »slikom Presvete Duše Kristove«.

Sukladno željama Majke utemeljiteljice, slika Duše Kristove trebala je biti naslikana za suvremene ljude izgubljene u materijalizmu – svrha je slike da gorljivo potakne ljude da svoju pažnju skrenu na duhovne vrijednosti. Prije svega njezin je cilj da podsjeti čovjeka da je njegova duša besmrtna i da ju je svojom Presvetom krvlju otkupio Spasitelj svijeta.

Slika Presvete Duše Kristove / Foto: ružarij.com

Usrdne molbe Presvetoj Duši Kristovoj

Presveta Dušo Kristova, živi u meni.
Presveta Dušo Kristova, kraljuj u meni.
Presveta Dušo Kristova, daruj mi dar ljubavi Božje.
Presveta Dušo Kristova, mudrošću svojom ispuni me.
Presveta Dušo Kristova, svemoći svojom očisti me.
Presveta Dušo Kristova, iz muka grijeha oslobodi me.
Presveta Dušo Kristova, radom svojim nadahni me.
Presveta Dušo Kristova, neka vlada u meni pravednost Tvoja.
Presveta Dušo Kristova, čistoćom svojom obdari me.
Presveta Dušo Kristova, u poniznosti svojoj drži me.
Presveta Dušo Kristova, šutnjom svojom ispuni me.
Presveta Dušo Kristova, svetinjom svojom učini me.
Presveta Dušo Kristova, u prijateljstvu svome sjedini se sa mnom.
Presveta Dušo Kristova, sretnom smrću daruj me.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja