Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Novi valove dobrote" urednice i voditeljice Željke Šemper, u srijedu 19. svibnja, gostovala je ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj logopedica Dijana Borović Galović.

/ mp

Željka Šemper i Dijana Borović Galović

Ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj Dijana Borović Galović istaknula je kako je taj Centar do lipnja 2015. godine djelovao pod nazivom Centar za rehabilitaciju Ozalj koji je pružao usluge smještaja i rehabilitacije djece, mladeži i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama.

“Nakon transformacije Centra u Centar za pružanje usluga u zajednici usluga smještaja je ukinuta, a uveli smo pružanje izvaninstitucijskih usluga. Sjedište Ustanove je u Jaškovu 50 u Ozlju. U Karlovačkoj županiji uslugu organiziranog stanovanja pružamo na 19 lokacija u stanovima i kućama gdje je smješteno 83 korisnika.”

Kako je istaknula naša sugovornica, vrijeme pandemije koronavirusa ih je unazadilo.

Velika je radost omogućiti osobama s invaliditetom da rade i da vide da mogu raditi.

“Izolirani smo bili kao i naši korisnici. Plan nam je u Jaškovu napraviti veliki seoski projekt. Naime, sve što pojedemo sami uzgojimo. Korisnika veseli kad nešto zasadi, pa obrađuju polje, pljeve, a potom uberu plodove i odnesu doma u svoj stanu i pojedu. Važno je da vide kako su sposobni raditi Svakodnevno nam dolazi jedna grupa na radne aktivnosti. Velika je radost omogućiti osobama s invaliditetom da rade i da vide da mogu raditi”, nadodala je Borović Galović.

Objasnila je kako su zajednicu prilagodili sebi, odnosno osobe s invaliditetom postale su dio Karlovačke županije.

“Našim korisnicima je potrebna podrška, ali svima nama je ponekad potrebna podrška.”

Dijana Borović Galović naglasila je kako je primijetila da je pomoć rane intervencije obiteljima potrebna na području Ličko-senjske županiji.

“Zahvaljujući europskim projektima, nabavili smo automobil. Budući da nam je cilj očuvati obitelj, fokusirali smo se na rad za ranu intervenciju. S tim automobilom krenuli smo na područje Ličko-senjske županije, u Ogulin i razna sela. Došli smo do njih i nastojimo im dati podršku kako bi dijete krenulo u život i želimo im pružiti potporu u priključivanju u redovne škole. Najvažnije nam je očuvati obitelj i pomoći im”, poručila je ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj Dijana Borović Galović.

Novi valovi dobrote

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja