Budi dio naše mreže

"Bioetičku minutu" Hrvatskoga katoličkog radija u utorak, 12. siječnja, dr. Jasenka Markeljević posvetila je djelu milosrđa.

/ mp

U odsjaju svete božićne noći, u očekivanju  nove 2021. godine, razorni zaglušujući, potresi potisnuli su tjeskobu i neizvjesnost pandemije bolesti Covid-19 pandemijom solidarnosti diljem naše domovine. U porušenu Petrinju, Glinu, Sisak i okolna naselja spontano se slijevaju slapovi ljubavi,  pretočeni u suosjećanje i solidarnost, upisanih u našu savjest, u naše srce, u naš ljudski identitet. 

Konkretna pomoć i podrška motivirana silinom ljudske patnje djelo je milosrđa  koje daje duboki smisao našem postojanju. 

Na dan Gospodinovog krštenja, u govoru prije molitve Angelusa u biblioteci Apostolske palače Sveti Otac je izjavio: “Bog se očituje kada se pojavi milosrđe, jer ono je Njegovo lice. Bog  čeka da se otvore vrata srca. Neka nam Gospa, koju sada molimo, pomogne zaštititi identitet onih koji su primili milosrđe koje je temelj vjere i života.”

Prof. dr. sc. Jasenka Markeljević / Foto: Josip Ninković

Prof. dr. sc. Jasenka Markeljević pročelnica je Zavoda za kliničku imunologiju, pulmologiju i reumatologiju Interne klinike KBC Sestre milosrdnice Zagreb, a predaje na katedri interne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja