Budi dio naše mreže

Nada Šarčević prije tri godine započela je izradu igračaka tehnikom amigurumi. Naziv amigurumi dolazi od japanske riječi ami - heklanje i nuigurumi – punjena lutka, a figurice se rade u dijelovima koji se potom sastavljaju šivanjem.

/ Dario Zürchauer
Nada Šarčević voli heklati, a prije tri godine na internetu je upoznala tehniku amigurumi kojom se izrađuju igračke. Upoznavši tu metodu heklanja počela je izrađivati igračke najprije svojim unucima. Djecu su, kaže Nada Šarčević, bila oduševljena te su ubrzo počeli pristizati razni zahtjevi za izradom igračaka.
Bako, možeš li mi izraditi Supermana? Rekla sam mu da je to izmišljeni lik, ali da poznajem nekoga mnogo snažnijeg!

Nada Šarčević unuku je napravila sv. Mihaela Arkanđela što mu se itekako svidjelo pa je uz njega poželio da mu napravi i sv. Franju.

“Naša župa je franjevačka pa sam krenula sa izradom još nekih franjevaca poput bl. Jakova Zadranina, sv. Padre Pija, sv. Leopolad Bogdana Mandića, sv. Maksimilijana Kolbea te sv. Majku Tereziju iz Kalkute. Napravila sam i sv. Ritu i sv. Malu Tereziju. Trenutačno radim bl. Alojzija Stepinca. Svoje radove sam pokazala prijateljima na društvenim mrežama. Bili su oduševljeni i pitali me mogu li i njima izraditi nešto po želji. Tako je sve počelo, pa sam slala svoje radove na razna mjesta u Hrvatskoj” rekla je Nada Šarčević.
Poklanjala sam im svoje radove jer sam željela unijeti radost u njihovu kuću.
Nada Šarčević je rekla da su najviše naručivali sv. Malu Tereziju, sv. Ritu i sv. Franju: “U ovo božićno vrijeme najviše radim sv. Obitelj. To su također mnogi poželjeli. Jedan meni dragi fratar poželio je sv. Maksimilijana Kolbea za automobil”, kaže naša sugovornica.
Dok izrađujem svece provodim vrijeme razmišljajući o njima, ali i svojoj unučadi pričam o njihovom životu. To doživljavam kao jedan vid evangelizacije.
“Jedna prijateljica započne s molitvom devetnice svecu kojega joj pošaljem. O svecu kojega sam izradila uvijek napišem nešto. Želja mi je da se njih spominje što više, ali i upozna njihov život kako bi nam bili poticaj da i mi ljubimo Boga kao što su i oni to činili”, zaključila je Nada Šarčević.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja