Budi dio naše mreže

U prepunoj dvorani sportskog centra Gripe u subotu 10. studenoga, drugu godinu za redom održan je najveći koncert duhovne glazbe u povijesti grada Splita „Najmanjima od najmanjih“. Ovaj humanitarni koncert svojevrsni je vrhunac manifestacije „Dani socijalne zauzetosti“, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je 10 siromašnih obitelji korisnicima Caritasa Nadbiskupije Split. Na prošlogodišnjem koncertu prikupljeno je 180.000 kn za najpotrebnije.

/ sk

Nekoliko tisuća Splićana svih naraštaja velikim odazivom opet su pokazali da imaju otvoreno i velikodušno srce za one u koji su u potrebi, ali i da uživaju u duhovnoj glazbi. Za duhovni spektakl pobrinuli su se neki od najpoznatijih imena hrvatske duhovne scene: Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac, fra Marin Karačić, Alan Hržica, Božja pobjeda, Zbor Mihovil, Skac bend Split i VIS Aurora. Voditeljica programa bila je Danira Matijaca, a za molitvenu meditaciju pobrinuo se fra Ante Vučković.

Više od dva sata izvođači i publika zajedno su pjesmom slavili Boga i tako u grad Split, Hrvatsku i cijeli svijet poslali snažno svjedočanstvo vjere u Isusa Krista te nesebične ljubavi i neizmjerne radosti koja proizlazi iz života s Gospodinom.

Organizator koncerta, ali i cjelokupne manifestacije „Dani socijalne zauzetosti“ koja se odvija drugu godinu za redom, je Franjevački institut za kulturu mira. Pokrovitelji su: Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split, Splitsko-makarska nadbiskupija, Služba zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP) i Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja. Tako su koncertu nazočili: splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, pročelnica za demografiju grada Splita Magda Vrbilo i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović. Svima njima riječ zahvale uputio je fra Bože Vuleta, ravnatelj Franjevačkog instituta za kulturu mira. Zahvalio je i svim izvođačima, volonterima, glavnom medijskom pokrovitelju Hrvatskom katoličkom radiju kao i svima koji su pripomogli organizaciji koncerta.

Svi oni koji nisu bili u mogućnosti nazočiti koncertu, a žele podržati ovu plemenitu akciju, svoj doprinos mogu uplatiti na račun otvoren kod Splitske banke, IBAN HR7523300031545046751, s naznakom Donacija za humanitarnu akciju Najmanjima od najmanjih.

Predivna večer ispunjena pjesmom i slavljenjem samo je potvrda velikoga duhovnog buđenja u Hrvatskoj stoga nema sumnje da će ovakav duhovni događaj u gradu Splitu postati tradicija.

Cijeli koncert uživo je prenosio Hrvatski katolički radio.

 

 

FOTO Humanitarni koncert „Najmanjima od najmanjih“ u Splitu

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja