Budi dio naše mreže

Ako otkrivate da često padate u iste loše navike, preporučam da ovo činite svako jutro.

/ dz

Ako otkrijete da uvijek padate u iste loše navike, najbolji način da spriječite to jest da prepoznate loše navike ili štetne grijehe i situacije koje vas navode da ih činite. Svi imamo neke navike ili grijehe koje počinimo svakodnevno, a najčešće im prethodi nešto što se može spriječiti ili barem promijeniti. Ključno je započeti svaki dan prepoznavajući te situacije i postavljanja prepreka da biste se zaštitili. Ovako katolički molitvenik i priručnik za meditacije objašnjavaju jutrošnju duhovnu vježbu. Čvrsto odlučite da ne počinite grijeha tijekom dana. Budite oprezni, posebno protiv svog najčešćeg i najčešćeg grijeha.

Dobro razmislite o svim opasnostima i grešnim prilikama s kojima ćete se vjerojatno susresti i razmislite o načinima na koje im možete pobjeći.

Odlučite se čvrsto oduprijeti svakoj napasti koja vam padne na put i zatražite od Boga potrebnu milost da to učinite. Kojem god je grijehu najteže odoljeti, možete to osujetiti započinjući svaki dan razmišljajući o svom rasporedu i svim mogućim iskušenjima koja mogu nastati. Tada možete stvoriti plan igre u kojoj poduzimate smišljene korake kako biste spriječili da padnete u te loše navike ili grijehe. Iznad svega, ako želite napredovati u kreposnom životu, morate biti promišljeni i planirati unaprijed.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja