Budi dio naše mreže

Patnja nije sadomazohizam: ona je nužan, ali prolazan prijelaz, rekao je Papa u svom obraćanju vjernicima okupljenima na Trgu sv. Petra 16. ožujka na podnevnoj molitvi Anđeo Gospodnji.

/ sa

Tumačeći tekst o Kristovu Preobraženju, u kojem Isus daje učenicima Petru, Jakovu i Ivanu predokus slave uskrsnuća (Lk 9, 28-36), Papa je pojasnio nema drugoga puta do vječnoga života osima Isusova, noseći svoj križ u zemaljskom životu. Svaki od nas ima svoj križ. Gospodin nam pokazuje cilj ovog putovanja a to je uskrsnuće, ljepota, noseći vlastiti križ. Stoga nam Kristovo preobraženje pokazuje kršćansku perspektivu patnje. Patnja nije sadomazohizam: ona je nužan, ali prolazan prijelaz, rekao je Papa istaknuvši kako „križ, kušnje, teškoće s kojima se hrvamo imaju svoj konačni ishod i svoje uzdignuće u Uskrsu“.

Stoga u ovoj korizmi i mi uziđimo na goru s Isusom! Ali kako? Molitvom. Uspnimo se na goru molitvom: tihom molitvom, molitvom srca, molitvom koja uvijek traži Gospodina. Ostanimo nekoliko trenutaka u sabranosti, svaki dan malo, upravimo svoj nutarnji pogled na njegovo lice i dopustimo da nas njegovo svjetlo prožme i zrači u našem životu, pozvao je Papa.

Molitva u Kristu i u Duhu Svetom preobražava osobu iznutra i kadra je obasjati druge i okolni svijet. Koliko puta smo susreli ljude iz kojih izbija sjaj, iz čijih očiju zrači svjetlo, koji imaju taj sjaj u očima! Oni mole, a molitva to čini: daje da širimo oko sebe svjetlo Duha Svetoga!, rekao je Papa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja