Budi dio naše mreže

Na blagdan Navještenja Gospodinova, Blagovijest, 25. ožujka, papa Franjo posjetio je marijansko svetište u Loretu gdje je potpisao apostolsku pobudnicu „Christus vivit“ u obliku Pisma mladima.

/ sa

Najnovija posinodska apostolska pobudnica plod je XV. redovne opće skupštine Biskupske sinode o mladima održane od 3. do 28. listopada prošle godine u Vatikanu na temu „Mladi, vjera i razlučivanje znanja“. Papa je apostolsku pobudnicu pod naslovom „Christus vivit“ potpisao na oltaru pod slikom Crne Gospe. „Vive Cristo, esperanza nuestra” uvodne su riječi na španjolskom nove apostolske pobudnice u obliku Pisma mladima koja će biti objavljena naknadno.

Prije potpisivanja pobudnice Papa se, po dolasku u svetište, zadržao u dužoj molitvi pred slikom Crne Gospe koja se čuva u Svetoj kući smještenoj u Bazilici loretskoga svetišta a potom na istome mjestu slavio misu. Papu su u Loretu dočekali nadbiskup prelat svetišta u Loretu nadbiskup Fabio Dal Cin, zatim prefekt Papinske kuće mons. Georg Gänswein, mons. Edgar Peña Parra iz Državnoga tajništva, predsjednik Talijanske biskupske konferencije kardinal Gualterio Bassetti, umirovljeni nadbiskup nadbiskupije Ancona-Osimo kardinal Edoardo Menichelli, franjevci kapucini kojima je povjerena pastoralna skrb za hodočasnike te nekoliko mladih. Izvan svetišta okupilo se više do 10.000 osoba među kojima mnogo bolesnika. S nekolicinom njih Papa se susreo tijekom svoga pohoda. Papa nije održao homiliju, nego je samo održao kratki uvod u Molitvu vjernika: „Marija je Kovčeg novog i vječnog Saveza: u njoj se po Duhu Svetom ispunjava otajstvo Sina Božjega koji je postao čovjekom. Obratimo se, s vjerom i poniznošću, svojom molitvom Gospodinu. Recimo zajedno: Neka se ispuni tvoja riječ u nama, Gospodine!“.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja