Budi dio naše mreže

Vodimo vas u svijet HKR-ovih slastica! Jednostavne recepte HKR-ov dežurni slastičar Adrian Vinković Rangel donosi na valovima HKR-a tijekom šest nedjelja, u 13.40. Recept za neku ljetnu verziju slastice bit će dostupan i na mrežnim stranicama Hrvatske katoličke mreže. Slogan naše slastičarske rubrike je "minimalno kalorija, maksimalno užitka" ali, budimo realni, koja to slastica nije kalorična? Tajna je u količinama koje se konzumiraju i omjerima šećera s kojima se ne smije pretjerivati.

/ HKM

Naši će recepti biti prvenstveno praktične verzije slastica, od serviranja pa do pripreme. Stoga ništa od pećnica. Ljeto nije vrijeme za prevelike angažmane u kuhinji već za odmor. Usto, preko ljeta ima puno opcija što se namirnica tiče, pa imamo mnogo voća na raspolaganju koje ćemo uklapati u naše ljetne recepte. Također, ovi recepti nisu znanstvena fantastika ili putovanje u nepoznato. Dovoljno je upisati ime u internetsku tražilicu pa će nam se izlistati niz recepata od kojih možemo napraviti vlastitu ljetnu verziju.

Priprema za pravljenje slastica / Foto: Pixabay

Mi ćemo naše slastice iz praktičnih razloga servirati u čaše. Tako možemo lako regulirati veličinu porcija, izbjeći nepotrebne kalupe, a ne moramo se brinuti hoće li se krema “stisnuti” dovoljno da nam zadrži formu. K tome, ne moramo napraviti veliku količinu, a u hladnjaku nam može stajati bez zauzimanja puno prostora. Ako nismo doma, već negdje na odmoru, bit će nam lakše snaći se, a ipak pripremiti slasticu.

Desert u čaši / Foto: Pixabay

Cilj ove rubrike je potaknuti nas nekako u ovo ljetno vrijeme priuštiti si dodatnu dozu slatkoga i dopustiti sebi taj užitak. Želja je i posvijestiti da priprema slastica nije visoka matematika ili znanstvena fantastika. Postoje pravila, ali recepti koje ćemo donositi ne moraju robovati tim pravilima. Tako možemo potaknuti i kreativnost, čime ćemo onda moći spojiti naše navike i ukuse i sami sebi složiti neki desert po guštu, na osnovi prenesenih sugestija. Treba samo pokrenuti naš mozak da počne razmišljati na slastičarski način, iz slastičarske perspektive, i onda će on sam, uz već definirane recepte, donijeti i neka osobna rješenja.

Recepte Adriana Vinkovića Rangela slušajte nedjeljom od 13.40 u mozaičnom programu “Ljeto na HKR-u”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja