Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dr-sc-zdenko-ilic

Kad je tlo plodno, stvarateljska Riječ oslobađa svu sposobnost i mogućnost zrna

Na 15. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed fra Alberta Maggija, talijanskog bibličara, koju je preveo i prilagodio vlč. doc. dr. sc. Zdenko Ilić, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, crkveni sudac i profesor crkvenoga prava na KBF-u u Đakovu. "Kad je tlo plodno, stvarateljska Riječ oslobađa svu sposobnost i mogućnost zrna, i to na način koji čovjek ne može ni zamisliti", poručuje fra Maggi.

U čemu je sva Isusova logika?

Na 30. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed fra Alberta Maggija, talijanskog bibličara, koju je preveo i prilagodio vlč. doc. dr. sc. Zdenko Ilić, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, crkveni sudac i profesor crkvenoga prava na KBF-u u Đakovu. "Ono što je Isusu važno jest sljedeće: nije bitno kakav imaš odnos prema Bogu, nego prema ljudima. U tome je sva Isusova logika", poručuje fra Maggi.

Navještaj kraljevstva Božjeg ne dopušta nostalgiju za onim što je bilo!

Na 13. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed fra Alberta Maggija, talijanskog bibličara, koju je preveo i prilagodio dr. sc. Zdenko Ilić, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, crkveni sudac i profesor crkvenoga prava na KBF-u u Đakovu. "Isus traži radikalni prekid sa starim, s onim što pripada prošlosti. Ili, drugim riječima: pusti da narod koji živi u prošlosti – mrtvi – pokapa svoje mrtve. Ti idi i navješćuj novo, ono što dolazi!", poručuje fra Maggi.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja