Budi dio naše mreže

Subota je dan za još jednu novu emisiju u programu Hrvatskog katoličkog radija "Mala vrtlarica" Sonje Kuzmić. U emisiji će se iz tjedna u tjedan otkrivati ljepota i radost uzgoja cvijeća i ukrasnog bilja, voća i povrća. Savjeti i sugestije "Male vrtlarice" bit će o sadnji, uzgoju i brizi o biljkama sa željom da naši balkoni, okućnice i vrtovi budu oaza aktivnog opuštanja i uživanja u ljepoti sinergije čovjeka i prirode.

/ HKM

Dragi čitatelji, dragi slušatelji,

iskreno me raduje što ćemo u novoj emisiji Hrvatskoga katoličkog radija Mala vrtlarica svake subote od 16 sati i 30 minuta iz tjedna u tjedan zajedno otkrivati ljepotu i radost uzgoja cvijeća i ukrasnog bilja, voća i povrća. Naši savjeti i sugestije bit će o sadnji, uzgoju i brizi o biljkama sa željom da naši balkoni, okućnice i vrtovi budu oaza aktivnog opuštanja i uživanja u ljepoti sinergije čovjeka i prirode.

Oni sa životnim iskustvom znaju da svaka osoba tijekom života dođe u fazu kad spontano osjeti želju i potrebu imati baš svoju biljku koju će njegovati od početne faze sjemena ili tek nikle mladice pa do pune zrelosti izgledom, cvijetom ili plodovima. Vrijeme osvješćivanja te realnosti najčešće dolazi spontano, ali uvijek u pravi čas. Epidemija, čiji kraj s nestrpljenjem iščekujemo, kod nemalog broja nas ubrzala je taj proces. Sve je više onih koji tvrde da je to na našu sreću i u skladu s onom narodnom: “Nije svako zlo za zlo, dapače”.

Uzgoj biljaka i povremeni rad na zemlji izrazito je efektivan i blagotvoran način opuštanja i aktivnog odmora. Stoga ne čudi što se u današnje vrijeme mnogi bave vrtlarenjem i/ili uzgojem balkonskog i sobnog bilja kako bi uživali u brizi o živom biću, iako je ono samo biljka.

Krenimo zajedno u avanturu vrtlarenja neovisno imate li malen ili velik vrt, radi li se o dijelu okućnice na selu, balkonu u središtu grada, ili o kutku stana jer savjetima stručnjaka i zaljubljenika u biljke pomoći ćemo vam da se o njima brinete kao profesionalci, čak i ako vam je vrtlarenje tek hobi.

S poštovanjem,

Vaša Mala vrtlarica

Sonja Kuzmić

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja