Budi dio naše mreže

Crkva slavi blagdan Gospe Karmelske, spominjući se zaštite koju je Majka Božja pružila nositeljima karmelskog škapulara. Blagdan posebno svečano slave karmelske muške i ženske redovničke zajednice, kao i članovi Karmelskog svjetovnog reda. Prijepodnevnu misu u Stepinčevom Karmelu u Brezovici predvodit će mons. Zvonimir Sekelj u 11 sati. Diljem Hrvatske slavi se Gospa Karmelska.

/ mp

Župa Gospe Karmelske u Galovcu u zaleđu Zadarske nadbiskupije proslavu tog blagdana započinje procesijom s Gospinim kipom u 18:30 sati, nakon koje svečanu koncelebriranu euharistiju u 19 sati na otvorenom predslavi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

U župi sv. Mihovila arkanđela u Kaštel Kambelovcu misu s procesijom u 18:30 sati predslavi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Blagoslov kapelice i novog samostana “Dom sv. Josipa” u Osijeku održat će se na spomendan Gospe Karmelske, a središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

U Postirima na otoku Braču središnje liturgijsko slavlje zavjetne svetkovine predvodit će u 18:30 sati dosadašnji hvarski biskup novoimenovani mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić u zajedništvu s pristiglim svećenicima. Crkveno slavlje završit će tradicionalnom svečanom procesijom s kipom Gospe Karmelske ulicama toga bračkoga mjesta i po obali.

Šibenski biskup i domaći senjski sin Tomislav Rogić predslavi misu u Senju u suslavlju mjesnog biskupa Zdenka Križića i biskupa u miru Mile Bogovića. Suslavit će po tradiciji i kanonici senjskog Kaptola. Misno slavlje počinje u katedrali Uznesenja BDM u 18:30, nakon čega slijedi procesija s kipom Gospe središtem Senja.

Dubrovački biskup Mate Uzinić u 10 sati predslavit će misu na proslavi svetkovine zaštitnice župe Velike Gospe u Suđurđu na otoku Šipanu.

Na Okitu u Vodicama na blagdan Gospe Karmelske obilježava se na blagdan Gospe Karmelske 350 godina od izgradnje prve crkve i 25. obljetnica izgradnje nove crkve. U 10:30 sati misno slavlje predvodit će šibenski biskup Tomislav Rogić.

Župa Gospe Karmelske u Selcima na Braču svečano će proslaviti župnu svetkovinu. Središnju koncelebriranu euharistiju u 19 sati u crkvi Krista Kralja, u rodnoj župi, predslavit će umirovljeni hvarski biskup Slobodan Štambuk.

U samostanu karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Slavonskom Brodu misu u 18:30 sati predvodi đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

U Milni na Braču središnju euharistiju u 18:30 sati u crkvi Gospe od Blagovijesti predslavit će dr. Ivan Bodrožić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu i Splitu. Suslavit će milnarski župnik Tonči Kusanović i pristigli brački svećenici.

U Karmelu u Mariji Bistrici u 11 sati svečanu koncelebriranu misu predvodi rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu preč. Matija Pavlaković.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja